MEETING OF THE ADVISORY COMMITTEE TO THE DIRECTOR (ACD)

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
Atlanta, Georgia 30329
November 2, 2022
10:00 a.m. – 4:30 p.m. (EDT)

10:00 AM	Welcome, Roll Call (15 minutes)	David Fleming, MD ACD Chair
10:15 AM	Overview of Recent Developments (20 minutes)	Rochelle P. Walensky, MD, MPH Director, CDC
10:35 AM	Presentation questions/issues for discussion (30 minutes)	ACD members
11:05 AM	Moving Forward Initiative (20 minutes)	Mary Wakefield, PhD, RN, FAAN Senior Counselor to the CDC Director
		Jim Macrae, MA, MPP Senior Advisor
11:25 AM	Presentation questions/issues for discussion (30 minutes)	ACD members
11:55 AM	Lunch (1 hour)	
12:55 PM	Health Equity Workgroup (30 minutes)	Daniel Dawes, JD Monica Valdes Lupi, JD, MPH Co-chairs
1:25 PM	Presentation questions/issues for discussion (30 minutes)	ACD members
1:55 PM	Laboratory Workgroup (15 minutes)	Joshua Sharfstein, MD Jill Taylor, PhD Co-chairs
2:10 PM	Presentation questions/issues for discussion (30 minutes)	ACD members
2:40 PM	Social Determinants of Health Initiative (20 minutes)	Karen Hacker, MD, MPH Director, National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion, CDC
3:00 PM	Presentation questions/issues for discussion (20 minutes)	ACD members
3:20 PM	Break (15 minutes)	
3:35 PM	Reimagining the Office of the Associate Director for Communication (OADC) (20 minutes)	Kevin Griffis Associate Director for Communication and Director, Office of the Associate Director for Communication, CDC
3:55 PM	Presentation questions/issues for discussion (20 minutes)	ACD members
4:15 PM	Public Comment (15 minutes)	David Fleming
4:30 PM	Adjourn	

MEETING OF THE ADVISORY COMMITTEE TO THE DIRECTOR (ACD)

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
Atlanta, Georgia 30329
November 3, 2022
9:00 a.m. – 12:00 p.m. (EDT)

9:00 AM	Welcome, Roll Call (15 minutes)	David Fleming, MD ACD Chair
	(15 minutes)	//eb endi
9:15 AM	Update on COVID-19	Brendan Jackson, MD, MPH
	(10 minutes)	Incident Manager, CDC COVID-19 Response
9:25 AM	Presentation questions/issues for discussion (15 minutes)	ACD members
9:40 AM	Update on Monkeypox	Jonathan Mermin, MD
	(10 minutes)	Incident Manager, CDC Multi-National Monkeypox
		Response 2022
9:50 AM	Presentation questions/issues for discussion (15 minutes)	ACD members
10:05 AM	Data and Surveillance Workgroup	Julie Morita, MD
20.007	(15 minutes)	Nirav Shah, MD, MPH
		Co-chairs
10:20 AM	Presentation questions/issues for discussion (30 minutes)	ACD members
10:50 AM	Update on Ebola	Joel Montgomery, PhD
	(10 minutes)	Incident Manager, CDC Uganda Sudan Virus
		Response 2022
11:00 AM	Presentation questions/issues for discussion (15 minutes)	ACD members
11:15 AM	Follow-up on Issues Raised During the Meeting (30 minutes)	ACD members
11:45 AM	Closing Remarks (15 minutes)	David Fleming
12:00 PM	Adjourn	